• ΤΙΝΑΚΤΟΡΩΓΟΣ-bio

       

    • Ποικιλιακή σύνθεση Τινακτορώγος, από την οικογένεια Ασπρουδών.  Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι ότι κατά την περίοδο της άνθισης ρίχνει μεγάλο αριθμό λουλουδιών ώστε να πραγματοποιήσει ένα πράσινο τρύγο. Από το χαρακτηριστικό αυτό προέρχεται και το όνομα του.

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

          • ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗ
          • nMantineiaSMALL
      • Το Μοσχοφίλερο είναι μια ποικιλία που σχεδόν όλοι έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή. Αυτή η Μαντινεία όμως είναι που βάζει ψηλά την ονομασία προέλευσης. Αρκεί μόνο μια γουλιά για να επαναπροσδιορίσετε την αξία του Μοσχοφίλερου.

      • Η οικογένεια Μποσινάκη εφαρμόζει προζυμωτική εκχύλιση έξι ωρών που έδωσε στο κρασί διακριτικές σομόν ανταύγειες καθώς τόνισε περισσότερο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Θα λέγαμε πως ο Μποσινάκης δίνει μαθήματα οινικής κομψότητας. Κιτρινοπράσινο χρώμα με απαλές γκρι-ροζ ανταύγειες.

      • Πλούσιο στη μύτη λευκό κρασί, με αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, κυρίως βερίκοκου και ροδάκινου, σε συνδυασμό με άνθη λεμονιάς και γιασεμιού. Λάιμ, λίτσι, αχλάδι και ελαφριά φυσικότητα συμπληρώνουν τον πολυσύνθετο αρωματικό χαρακτήρα του.

      • Στο στόμα, χαρακτηριστική οξύτητα και έντονα αρώματα κίτρου και εσπεριδοειδών, σε ένα ισορροπημένο με το μέτριου όγκου σώμα του σύνολο. Στο τελείωμα, η μεσαίας διάρκειας επίγευση είναι ευχάριστη και φρουτώδης.

         

      •  

          • ΠΟΠ Μαντινεία 2014
          • ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
          • ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 100%                        
          • Περιοχή: Μαντινεία, Αρκαδία - Πελοπόννησος
          • Αμπέλια: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια από τις κοινότητες του Στενού, των Αγιωργίτικων και των Λιθοβουνίων.
          • Υψόμετρο αμπελώνων: 650m – 700m
          • Εδάφη: Αργιλοπηλώδη
          • Αλκοόλ: 13,5%
          • Παραγόμενες φιάλες: 20.000
          • Οινοποιητικές τεχνικές: Τα σταφύλια ψύχονται στους 8°C - 10°C πριν από κάθε χειρισμό. Πραγματοποιείται προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 8°C για 10 - 12 ώρες. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον που δεν ξεπερνά τους 10° C.
      •                                                                              ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ

         

         

            • ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 
            • nAspriPetrasmall
          • Μία  τολμηρή κίνηση από το κτήμα Στεργίου που συνδυάζει τη γνωστή

          • γαλλική φινέτσα του Sauvignon Blanc με την απρόσμενη προσθήκη του

          • Riesling που δένει αρμονικά, δίνοντας έναν εντυπωσιακά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

            H οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, αναδεικνύει σαν μέθοδος

          • μια μοναδική διάσταση στην ένταση των αρωμάτων.

             

             

             

             

             

             

          • ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
            Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
            SAUVIGNON BLANC 90%,  RIESLING 10%

            ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ      
            Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς - Άσπρη Πέτρα
            Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
            Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
            Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
            Στρεμματική Απόδοση: 600 κιλά ανά στρέμμα.
            Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
            Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αρώματα φρεσκοκομμένου πεπονιού, ώριμης μπανάνας – τυπικά της ποικιλίας Sauvignon Blanc – συνοδεύονται από πινελιές κίτρου και mango από την μικρή συμμετοχή του Riesling σε ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί, έντονα λιπαρό, δροσερό, απόλυτα ισορροπημένο με μια διακριτική οξύτητα. Σερβίρεται δροσερό στους 8o-10o C.
            •                                                                                   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ