• ΤΙΝΑΚΤΟΡΩΓΟΣ-bio

           

        • Ποικιλιακή σύνθεση Τινακτορώγος, από την οικογένεια Ασπρουδών.  Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι ότι κατά την περίοδο της άνθισης ρίχνει μεγάλο αριθμό λουλουδιών ώστε να πραγματοποιήσει ένα πράσινο τρύγο. Από το χαρακτηριστικό αυτό προέρχεται και το όνομα του

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

      • Κτήμα Αναστασίου | Λάκκες

        • Ερυθρός ξηρός ΠΟΠ Νεμέα 2009 Αγιωργίτικο 13% Vol
        • 14 μήνες καινούργιο βαρέλι
        • Κρασί που έχει πολύ μέλλον
        • Βαθύ κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες
        • Έντονος αρωματικός χαρακτήρας με βούτυρο, καραμέλα, βανίλια, κανέλλα αλλά και αρώματα φρούτων και καπνού

           

           

           

           

           

           

           

           

           

        ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ - Αυγουστιάτης

        • Γεωγραφική Ένδειξη: Τοπικός οίνος Ηλείας. Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας.
        • Ποικιλιακή Σύνθεση: Ποικιλία Αυγουστιάτης 100%
        • Τόπος Παραγωγής:

          Από τους ιδιόκτητους βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες του κτήματος στο Λαντζόϊ Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο

        • Μέθοδος Παραγωγής:

          Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας. Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παλαιωμένο σε Γαλλικά barriques για 12 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη.

        • Έτος Παραγωγής: 2011
        • Παραγωγή: 20.000 φιάλες
        • Χρώμα: Το χρώμα είναι λαμπερό, βαθύ βυσσινί.
        • Αρώματα:

          Βατόμουρα, μούρα, φραμπουάζ, ώριμη φράουλα, άγγιγμα γλυκάνισου, κανέλα, φίνες τανίνες, στρογγυλό βελούδινο στόμα.

        • Αρμονικά Εδέσματα:

          Ψητά κρέατα, λευκά και κόκκινα, κυνήγι και σκληρά τυριά.

        • Χημική Ανάλυση:

          Αλκοολικός Τίτλος: 12.5%

          pH: 3.5

          Ολική οξύτητα: 5.55.

        • Διάρκεια Ωρίμανσης: 14 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια
        • Δυνατότητα Παλαίωσης: Περισσότερο από 10 χρόνια
        • Οργανισμός Πιστοποίησης: ΒΙΟΕΛΛΑΣ

         

      • ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗ
      • nMantineiaSMALL
  • Το Μοσχοφίλερο είναι μια ποικιλία που σχεδόν όλοι έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή. Αυτή η Μαντινεία όμως είναι που βάζει ψηλά την ονομασία προέλευσης. Αρκεί μόνο μια γουλιά για να επαναπροσδιορίσετε την αξία του Μοσχοφίλερου.

  • Η οικογένεια Μποσινάκη εφαρμόζει προζυμωτική εκχύλιση έξι ωρών που έδωσε στο κρασί διακριτικές σομόν ανταύγειες καθώς τόνισε περισσότερο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Θα λέγαμε πως ο Μποσινάκης δίνει μαθήματα οινικής κομψότητας. Κιτρινοπράσινο χρώμα με απαλές γκρι-ροζ ανταύγειες.

  • Πλούσιο στη μύτη λευκό κρασί, με αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, κυρίως βερίκοκου και ροδάκινου, σε συνδυασμό με άνθη λεμονιάς και γιασεμιού. Λάιμ, λίτσι, αχλάδι και ελαφριά φυσικότητα συμπληρώνουν τον πολυσύνθετο αρωματικό χαρακτήρα του.

  • Στο στόμα, χαρακτηριστική οξύτητα και έντονα αρώματα κίτρου και εσπεριδοειδών, σε ένα ισορροπημένο με το μέτριου όγκου σώμα του σύνολο. Στο τελείωμα, η μεσαίας διάρκειας επίγευση είναι ευχάριστη και φρουτώδης.

     

     

      • ΠΟΠ Μαντινεία 2014
      • ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
      • ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 100%                        
      • Περιοχή: Μαντινεία, Αρκαδία - Πελοπόννησος
      • Αμπέλια: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια από τις κοινότητες του Στενού, των Αγιωργίτικων και των Λιθοβουνίων.
      • Υψόμετρο αμπελώνων: 650m – 700m
      • Εδάφη: Αργιλοπηλώδη
      • Αλκοόλ: 13,5%
      • Παραγόμενες φιάλες: 20.000
      • Οινοποιητικές τεχνικές: Τα σταφύλια ψύχονται στους 8°C - 10°C πριν από κάθε χειρισμό. Πραγματοποιείται προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 8°C για 10 - 12 ώρες. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον που δεν ξεπερνά τους 10° C.
  •                                            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

    • ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 
    • nAspriPetrasmall
  • Μία  τολμηρή κίνηση από το κτήμα Στεργίου που συνδυάζει τη γνωστή

  • γαλλική φινέτσα του Sauvignon Blanc με την απρόσμενη προσθήκη του

  • Riesling που δένει αρμονικά, δίνοντας έναν εντυπωσιακά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

    H οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, αναδεικνύει σαν μέθοδος

  • μια μοναδική διάσταση στην ένταση των αρωμάτων.

     

     

     

     

     

     

  • ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
    Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    SAUVIGNON BLANC 90%,  RIESLING 10%

    ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ      
    Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς - Άσπρη Πέτρα
    Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
    Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
    Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
    Στρεμματική Απόδοση: 600 κιλά ανά στρέμμα.
    Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
    Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αρώματα φρεσκοκομμένου πεπονιού, ώριμης μπανάνας – τυπικά της ποικιλίας Sauvignon Blanc – συνοδεύονται από πινελιές κίτρου και mango από την μικρή συμμετοχή του Riesling σε ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί, έντονα λιπαρό, δροσερό, απόλυτα ισορροπημένο με μια διακριτική οξύτητα. Σερβίρεται δροσερό στους 8o-10o C.
    •                                                  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ

       

       

       

ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΠΕΣΑ

nagiorgitikosmall 

Το Αγιωργίτικο είναι μια ποικιλία σταθμός στον οινικό χάρτη της Ελλάδας.

Η οικογένεια Αναστασίου ξεκινώντας το 1954 με ιδιόκτητους αμπελώνες και

μια μακρά ιστορία έως σήμερα, έδωσε τη σκυτάλη στη δεύτερη γενιά που

εναρμόνισε την πείρα και το μεράκι της οικογένειας με τεχνικές για τη

δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών κρασιών που διατηρούν την

αυθεντικότητα στη γεύση. Το συγκεκριμένο νεαρό κρασί από Αγιωργίτικο,

έχει μέτρια οξύτητα, μαλακές ταννίνες  και θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του

παραδοσιακού ελληνικού αμπελώνα.

 

 

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΚΤΗΜΑ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Π.Γ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ερυθρός ξηρός 13% Vol

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) Κορινθία

Καλλιεργείται από το 1954

Ζύμωση στους 18°C - 24°C

Εκχύλιση 6 ημερών

Βαθύ κόκκινο χρώμα με φρουτώδη αρώματα και αρώματα μπαχαρικών

Ζωηρή οξύτητα που του προσδίδει φρεσκάδα

         ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ

 

 

  •  

     

ΧΡΥΣΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΠΕΣΑ

nxrysesplagiessmall Το συγκεκριμένο κρασί που έχει ωριμάσει σε βαρέλι έχει πιο βαθύ χρώμα και

ώριμες ταννίνες υψηλής ποιότητας. Πολλοί παραβάλλουν το Αγιωργίτικο με

την ιταλική ποικιλία Σαντζιοβέζε, που δίνει τα πασίγνωστα Chianti.

Το Αγιωργίτικο ή Μαυρούδι ή Μαύρο Νεμέας, είναι μια ποικιλία κορυφαίας

ποιότητας, που κυριαρχεί στην παραγωγή οίνων Ονομασίας Προέλευσης

Ανώτερης Ποιότητας Ο.Π.Α.Π. Νεμέα, καθώς η καλλιέργειά της είναι

άρρηκτα δεμένη με την Νεμέα και την ευρύτερη περιοχή της, εδώ και πολλά

χρόνια. 

 

 

 

ΚΤΗΜΑ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ 

Ερυθρός ξηρός ΠΟΠ Νεμέα 2009 Αγιωργίτικο 12.5% Vol

Καλλιεργείται από το 1954

Ζύμωση στους 24°C - 28°C

Εκχύλιση 6 ημερών και 12 μήνες βαρέλι

Συμπαγές κόκκινο χρώμα με περίπλοκα αρώματα μπαχαρικών

Στόμα μαλακό με καλοδουλεμένες ταννίνες και φρουτώδες τελείωμα

 
            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ 

 


    •  

        • ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ
          • nKOKKINI PETRAsmall 

          Ακόμη ένα κρασί στο οποίο αποτυπώνονται όλη η προσωπική φροντίδα και εμμονή στην ποιότητα, του παραγωγού - οινοποιού.

          Εντυπωσιάζει από τη στιγμή που θα το αδειάσεις στο ποτήρι, με τα μοναδικά του χρώματα, τον αρωματικό του χαρακτήρα και συνεχίζει αιχμαλωτίζοντας με την πολυδιάστατη γεύση του.

           

           

           

           

           

           

           

        • ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
          Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
          CABERNET SAUVIGNON 60% MERLOT 40%

          ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ   

          Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς - Κόκκινη Πέτρα
          Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
          Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
          Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
          Στρεμματική Απόδοση: 540 κιλά ανά στρέμμα.
          Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για 5 μήνες ανάδευση στις οινολάσπες του.
          Παλαίωση: 12 μήνες σε επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 10 μήνες στη φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
          Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονο πορφυρό χρώμα με βιολετί ανταύγειες που εντυπωσιάζει. Αρώματα μπαχαρικών, υπερώριμης τομάτας και αποξηραμένου σύκου συνδυάζονται με ένα πλούσιο, συμπυκνωμένο στόμα, με μεγάλη επίγευση. Σερβίρεται στους 16o-18o C.

                                                                                            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ

          •  

    • ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ
        • nErithrosXirosmall
                                            

        Το κτήμα Στεργίου, συνδυάζει αριστοτεχνικά για μια ακόμη φορά ποικιλίες, με ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

        Χρησιμοποιώντας σαν βάση το Ξινόμαυρο, που είναι η πιο δυναμικά ανερχόμενη ελληνική ποικιλία στον κόσμο, προσθέτει νότες από Merlot και Cabernet Sauvignon σαν ένας ζωγράφος γεύσεων που τελειοποιεί τον καμβά του, εκστασιάζοντας όσους το δοκιμάζουν.

         

         

      •  

         

      •  

        •  

          •  

      • ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ
         ΞΗΡΟΣ   Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
        ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 60% MERLOT 20% CABERNET SAUVIGNON 20%

        ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

        Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς
        Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
        Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
        Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
        Στρεμματική Απόδοση: 540 κιλά ανά στρέμμα.
        Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για 5 μήνες ανάδευση στις οινολάσπες του.
        Παλαίωση: 14 μήνες σε επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 12 μήνες στη φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
        Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα πορφυρό με αρώματα φρεσκοτριμμένου πιπεριού και μοσχοκάρυδου, που συνοδεύονται από διακριτικές νότες βανίλιας. Το στόμα πλούσιο, ισορροπημένο καταλήγει σε μια μακράς διάρκειας επίγευση.Σερβίρεται στους 16o-18o C. 
        •                                                                          ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΕΤΙΚΕΤΑ | ΦΙΑΛΗ | ΒΙΝΤΕΟ